ATLETSKI KLUB

VOJVODINA

TRACK & FIELD CLUB

 05.10.2015.

 

U ponedeljak 05.10.2015. u prostorijama "Atletskog kluba vojvodina" svečano je otvorena manifestacija od značaja za Grad Novi Sad Dečija nedelja pod nazivom: "Podrška porodici- najbolja podrška deci". MAnifestaciju je svečano otvorio Član gradskog veća za socijalna pitanja i brigu o deci NIkola Ćirović u prisustvu mnogobrojnih zvanica. KAko je jedan od zadataka ovogodišnje manifestacije olakšavanje vaspitanja i odrastanja dece, posebno je važno naglasiti da su istima obazbeđeni mnogobrojni besplatni sadržaji, mahom sportski. Ovom prilikom je održana i prezentacija projekta "Postani atletičar" podržanog od starne kompanije NIS i Grada Novog SAda posredstvom konkursa "Zajednici zajedno". Takođe, tokom čitave Dečije nedelje deci su ponuđeni i realizovani mnogobrojni besplatni sadržaji u cilju senzibilisanja dece za bavljenje sportom. Promoter Dečije nedelje Mihael Dudaš, dao je svojevrsni doprinos učešćem u manifestaciji po treći put i pokazao kako deca mogu upražnjavati zdrave stilove života i biti uspešni!

15.09.2015.

 

Održan 15-ti OPEN NOVOG SADA u okviru koga je sproveden i deo projekta "POSTANI ATLETIČAR" sa  više od 700 najmladjih učesnika od kojih je velika većina uz aktivnosti kroz projekat "POSTANI ATLETIČAR" prvi put učestvovala na zvaničnom atletskom takmičenju!

Sam broj učesnika od 743 što predstavlja rekordan broj učesnika govori o uspehu ovog projekta i njegovom pozitivnom uticaju na najmladju populaciju dece koja je napravila svoje prve atletske korake!

 

Petak 11.09 2015.

 

Zvaničan  početak projekta "POSTANI ATLETIČAR" koji je održan  pod sloganom "MOJ PRVI TRENING NA ATLETSKOJ STAZI" uz učešće preko 200  najmlađih učesnika projekta kao i velikog broja njihovih roditelja.

Nedelja, 6.septembar 2015.godine

Sremski Karlovci, Dvoraska bašta

 

U sklopu manifestacije Sportskog dana Sr.Karlovaca, promovisana akcija "Postani atletičar".

Ekipe AK "Vojvodina" i kluba domaćina  AK "S-Atletik" sa po osam članova ( četiri dečaka i četiri devojčice), prikazali poligon brzine i spretnosti iz projekta IAAF "Dečija atletika". Deca su uzrasta 10 i 11.godina. Ovoga puta nije bilo važno ko je pobednik. Deca su se lepo družila i uživala u igri atletikom. Ovom svojom igrom i uživanjem poslali su poruku malim Karlovčanima da im se pridruže i jednoga dana postanu atletičari.

 

NIS PODRŽAO PROJEKAT ATLETSKOG KLUBA „POSTANI ATLETIČAR!“

 

Atletika, kao jedan od najvažnijih sportova danas u našoj zemlji ( ovaj podatak se iznosi budući da je u poslednje vreme našoj državi donet izvestan broj medalja upravo iz ovog sporta od strane naših sportista) ima izuzetno važno mesto u razvojnom putu dece osnovnoškolskog uzrasta. Naučno je dokazano da bavljenje ovim sportom u navedenom periodu povoljno utiče na razvijanje zdravih životnih stilova, pravilno držanje tela, negovanje fer pleja i senzibilisanje najmlađih za sport.

Projekat podržan od NISa je zamišljen kao čitav niz aktivnosti koje imaju za cilj animiranje dece predškolskog i školskog uzrasta za bavljenje fizičkom aktivnošću i sticanje znanja iz osnovnih atletskih veština.

Promoteri projekta su Ivana Španović i Mihail Dudaš, istaknuti sportisti a istovremeno članovi našeg kluba. Angažovanjem njih postižemo veliki publicitet jer su oni pozitivini primeri u našem društvu i dečji idoli u najafirmativnijem smislu.

- Centralne aktivnosti- „Mala škola atletike“ u okviru koje će se animirati deca iz novosadskkih osnovnih škola. U našoj atletskoj dvorani će biti određen termin u okviru kog će roditelji moći da dovode decu koja se opredeljuju za bavljenje atletikom. A prema ranije utvrđenom rasporedu će se organizovati pokazne vežbe na posebno opremljenom poligonu za ovu priliku. Naš klub poseduje jedan komplet za takmičenje, a pomoću ovog projekta ćemo biti u prilici da obezbedimo još jedan i samim tim omogućimo da veći broj dece učestvuje na ovim aktivnostima.

Osnovni cilj nam je organizovanje kvalitetnog sportskog sadržaja za veliki broj dece predškolskog i  osnovnoškolskog uzrasta. Važno je napomenuti da je Grad Novi Sad sagradio atletsku dvoranu koja u svakom momentu može da zadovolji potrebe i profesionalnih sportista i umnogome pomogne u stvaranju odličnih rezultata ( što je kod nas slučaj), ali da ta ista hala mora de se otvori i za decu najmlađeg uzrasta koja u jednom momentu treba da postanu novi uzori i „neki novi klinci“ koji će ostvarivati rezultate kao Ivana Španović i Mihail Dudaš.

 

Specifični ciljevi:

- Upućivanje na kulturu tela i bavljenje fizičkom aktivnošću kod dece

- Senzibilisanje dece i roditelja za bavljenje sportom

- Prikazivanje atletike na najafirmativniji način pomoću promotera

- Olakšavanje roditeljima odrastanje i vaspitanje dece kroz omogućavanje predloženog sadražaja

- Stvoriti svest o potrebi negovanja fer pleja i kvalitetnog takmičarskog duha

- Promovisanje atletike i donatora ( NISa) na najbolji mogući način kroz udarne medijske sadržaje koji su sastavni deo projekta

- Skretanje pažnje javnosti na potrebitost sporta kao sastavnog i neminovnog dela života svakog pojedinca

-  poboljšavanje kvaliteta života i imidža u Novom Sadu kroz program koji Grad finansira

- stvaranje zdravog temelja odrastanja svakog deteta

- predupređivanje gojaznosti kod dece

 

 

 

ATLETSKI KLUB VOJVODINA TRACK & FIELD CLUB

21000 NOVI SAD, DIMITRIJA TUCOVIĆA 3, TEL.: 021/525 686

akvojvodina@yahoo.com