ATLETSKI KLUB

VOJVODINA

TRACK & FIELD CLUB

Ivanin plasman u finale!

Ivana Spanovic plasirala se u finale prvenstva Evrope u Pragu skokom od 6.76 m u prvoj seriji i kao prvoplasirana ide u finale koje po programu u Subotu u 16.45h

Deca Kluba na prijemu u Gradskoj kući

 

Šef kabineta Gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Aleksandar Petrović, ukazao posebnu čast deci Kluba. Nakon velikog uspeha pionira i pionirki našeg Kluba na velikom internacionalnom mitingu u Dortmundu, Gradu prijatelju Novog Sad upriličen je prijem u njihovu čast. Svakako da su zaslužili sa 33 osvojene medalje (9 zlatnih, 9 srebrnih i 15 bronzanih).

 U polusatnom prijatnom druženju mladih sportista, trenera, predstavnika Kluba i službenika Grada, Aleksandra Petrovića, Vlastimira Mastilovića, zatim koordinatora ovog putovanja gospođe Nade Dohler, izražena je zahvalnost za dostojno predstavljanje Grada na ovom značajnom sportskom događaju koji je održan po 19.-ti put.

 Pored zahvalnosti, deci su izloženi i dalji planovi koje Gradska vlast ima u međunarodnoj saradnji koju treba aktivno da održe naša deca.

 Za početak jula 2015.godine, već je stigao poziv i holadskog Grada Eidhovena, a krajem istog meseca naš Klub sa pokroviteljstvom Grada organizuje tradicionalni susret  , nazvan „Open Novog Sada“, koji će se održati po 15.-ti put.

 

 

Laza Bakmaz, reportaža iz Bonyhada, emitonana u petak 6.marta

http://media.rtv.rs/sr_ci/sportska-vojvodina/10803

Četiristotine učesnika na

MITINGU ZAVRŠETKA DVORANSKE SEZONE

 

Na poslednjem takmičenju u zimskoj dvoranskoj sezoni u Hali 1 Novosadskog sajma učestvovalo više od 400 učesnika. Na naše takmičenje pored dvadeset klubova iz Srbije došli su takmičari iz susednih zemalja. Na takmičenju je bilo predstavnika iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine kao i Mađarske. Po prvi put su nam došli gosti iz Bonyhada, gradića nama susedne severne države, u kome smo gostovali 25.februara sa oko 100 naših mladih sposrtista.

 

Na takmičenju su se pojavili najmlađi sposrtisti našeg Kluba. Najmlađi učesnici su dečaci rođeni 2012.godine. Od tog uzrasta nizale su se trke za svaku godinu starosti , sve do dece  rođene 2004.godine. U toj uzrasnoj kategoriji su organizovane i druge discipline, kao i kod ml.pionira-ki i svih starijih kategorija. Na takmičenju je bilo nekolicina ličnih rekorda, što je uostalom i bio cilj organizovanja ovog mitinga.

 

Rezultate i fotografije možete videti u prilogu ovog teksta.

 

Deca Novog Sada treća u Dortmundu

 

Dok je Ivana Španović osvajala Evropu, naša deca su sticala iskustva za neko naredno prvenstvo Evrope. To su po ugledu na Ivanu izvrsno radila.

U ekipnom takmičenju osam gradova Evrope, stala su uz rame Budimpešti, koja je pobedila i gradu domačinu Dortmundu, čija su deca bila druga. Iako smo na put poslali mali broj dece, sa kojima nismo mogli „pokriti„ sve discipline ekipnog takmičenja, ekipa Novog Sada je ostvarila plasman na treće mesto.  Posle naše dece slede gradovi: Rydultowy/POL, Zwickau7GER, Eindhoven/NED, Lund/SWE i Leuvien/BEL.

 Prvog dana takmičenja, na Turniru gradova Evrope,  osvojeno je ukupno dvanaest pojedinačnih medalja, od kojih ističemo pobednike, Knežević Marka u skoku uvis-171 i Nikolić Dušana u b.kugle 3kg -13,87m.

 Drugog dana na Otvorenom prvenstvu Nemačke za pionirske uzraste  osvojena je 21 medalja, od kojih 7 zlatnih, 4 srebrne i 10 bronzanih. Što je za dva dana takmičenja ukupno 33 medalje ( 9-9-15).

 Rezultate naše dece, možete videti u prilozima.

 

 

Deca Novog Sada na mitingu u Dortmundu

 

Dvadesetogodišnja tradicija se nastavlja. Deca Novog Sada danas su otputovala na veliki pionirski miting u Grad pobratim Dortmund.

  Protekle godine smo izostali sa ovog događaja, ali ove godine nastavljamo tradiciju, od dvadest mitinga novosađani su učestvovali na šesnaest.

 Nada Dohler je i ovoga puta bila uporna i poziv za ovu godinu je stigao. Imali smo svega nedelju dana  da se pripremimo za put u 1500 km daleki Dortmund.

 Treneri Dragana Đorđević, Predrag Marcikić, Mirko Krtinić i Anita Šolaja iz dva novosadska kluba su izabrali 35 članova reprezentacije Novog Sada. AK „Vojvodina“ sa 33 takmičara-ke i AAK „Novi Sad“ sa dvoje takmičara.

 Takmičenja će se održati u subotu i nedelju 7/8.marta 2015.godine. Delegacija Novog Sada se vraća u utorak 10.marta 2015.godine na mesto polaska kod službenog ulaza stadiona „Karađorđe“, u prepodnevnim časovima.

 U prilogu možete videti sastav delegacije i reprezentacije Novog Sada.

MITING ZAVRŠETKA SEZONE ZA SVE KATEGORIJE

Subota 10,00 ćasova-   7.mart 2015. godine  -Novi Sad-Hala 1 Novosadskog sajma

 

Dudaš Mihail krenuo poznatim putem ka vrhu

AK „Vojvodina“ najbolja na prvenstvu Srbije u višebojima

 

Proteklog vikenda hala 1 Novosadskog sajma prepuna višebojaca i višebojki. Nikada u istoriji srpske atletike nije bilo više takmičara na ovom takmičenju. Više od 150 takmičara-ki iz dvadesetak klubova Srbije poslalo je svoje sportiste na jedno od poslednjih takmičenja dvoranske sezone u Srbiji. Deset Klubova osvajalo je medalje, ponovo je naš  Klub najbolji. Uz šest titula prvaka, osvojeno je još pet medalja, četiri srebrne i jedna bronzana.

 Zlatne medalje su osvojili: Dudaš Mihail kod seniora, Mijailović Đorđe kod mlađih juniora, Nikolić Dušan kod mlađih pionira, Emini Milica kod mlađih juniorki, Bosnić Darja kod starijih pionirki, Krunić Milica kod mlađih pionirki.

 Srebrne medalje su osvojili: Novicki Petar kod seniora, Đukić Zaviša kod starijih juniora, Đukić Radoš kod mlađih juniora,Vranješ Dejana kod seniorki,

 Dok je jedinu bronzanu medalju osvojila Popović Žaklina kod seniorki.

 AK „Vojvodina“ je osvojila 11 medalja, drugi klub je Novi Beograd sa pet medalja, kao i Proleter Zrenjanin, koji je osvajao medalje manjeg sjaja.

 Dudaš Mihail, posle dve godine odsustvovanja sa dvoranskih takmičenja u višebojima, ovim nastupom je pokazao da ide uhodanim putem ka vrhu. Ovoga puta ostvario je 5535 bodova, sa kojima je zadovoljan izrazivši to zadovoljstvo i u obraćanju svojim fanovima i publici odmah nakon završetka trke na 1000m, sedme discipline višeboja. Još zadihan, vrlo razgovetno se zahvalio na podršci i bodrenju tokom dvodnevnog takmičenja.

 Najinteresantniji duel se vodio u kategoriji starijih juniora između Grnović Aleksandra, člana Novog Beograda i našeg atletičara Đukić Zaviše. Duel je ponovo dobio Grnović, ali ovoga puta sa veoma malom razlikom. Iz višeboja do višeboja Zaviša sve više preti našem najboljem juniorskom višebojcu. Sledeći duel ćemo gledati sredinom maja na stadionu „Karađorđe“ na državnom prvenstvu u desetoboju, gde će obojica težiti postizanju norme za učešće na juniorskom prvenstvu Evrope. Sudeći po rezultatu na ovom sedmoboju, to i neće biti težak zadatak.

 Najubedjiviju pobedu ostvarila je Emini Milica naša najbolja mlada preponašica, podsetimo mlađa juniorka najbolja na listama Evrope na 60m prepone. Ovoga puta njabolja u Srbiji sa do sada nezabaleženim rezultatom u petoboju  o ovome uzrastu od   3471 bod.

 Mladi talas novih višebojaca i višebojki Kluba na čelu sa Bosnić Darjom, Krunić Milicom i Nikolić Dušanom je pokazao da će naš Klub još dugo biti centar višeboja u Srbiji.

 U rubrici prilozima, možete pogledati rezultate, bilans medalja i fotografije pobednika na takmičenju.

 

 

 

Ivana Španović skočila je 6,99 metara

Ivana Španović skočila je 6,99 metara i pobedila na Mitingu u Malmeu, ali zbog specifičnih pravila to nije novi nacionalni rekord.

 

Međutim, organizatori takmičenja u švedskom gradu iznenadili su sve promenom pravila merenja koje se vršilo od mesta odraza, a ne od daske, što su zvanična pravila, pa su atletičarke imale zonu odraza od 40 centimetara odakle se važio ispravan skok.

Ivana je posle trećeg mesta u Birmingemu još jednom potvrdila da je odlično pripremljena za sezonu i da za nju nema granice, i odnela je pobedu u Malmeu.

Zvanični rezultati usledili su po završetku takmičenja kada je srpskoj atletičarki dodeljeno 6,83 metra. Nemica Moguneara zauzela je drugo mesto sa 6,75, a treće mesto pripalo je Kanađanki Kristabel Netej sa 6,69.

Eurosport najava prenosa 25.Februara od 20h, skok u dalj u 20.30h

I ovoga puta AK „Vojvodina“ najbolja

Pojedinačno prvenstvo Srbije u dvorani za mlađe pionire-ke

Takmičenje je održano u Novom Sadu, hal 1 Novosadskog sajma u nedelju 22.februara 2015.godine.

           Kako je to već uobičajeno, AK „Vojvodina“ je najuspešniji Klub i na ovom prvenstvu, kako i na svim do sada održanim takmičenjima- prvenstvima Srbije u dvorani, za  seniore-ke, st.juniore-ke, ml. juniore-ke i st.pionire--ke.

           Ovoga puta Vojvodina je osvojila 8 medalja od kojih su dve zlatne medalje. Prvu zlatnu medalju osvojila je Krunić Milica na 60m prepone sa 9,74 sekunde, a drugu mlađi pionir Nikolić Dušan u bacanju kugle sa 12,16 m.  Srebrnu medalju je u skoku uvis osvojio Vulikić Nikola sa 149 cm, dok su pet bronzanih medalja osvojili, braća Čanak, Petar i Jovan u skoku uvis sa 131cm,  Milić Milan u skoku udalj sa 4,88m, Jurić Ivona na 60m prepone sa 10,41 sekundi, kao i Todorović Isidora u skoku uvis sa 140cm.

           Po uspešnosti, druga je C.zvezda sa tri medalje, takođe dve zlatne, kao AK „Vojvodina“.

           Najbolji utisak na takmičenju  je ostavila takmičarka Takova iz Gornjeg Milanovca Ilić Ivana, pobedivši na 60m sa 8,35 sekundi, rezultatom boljim i kod pobednika u konkurenciji mlađih pionira.

 

 

Skroman debi Mijailovića u reprezentaciji Srbije na dvoranskom šampionatu Balkana u Istambulu (TUR)

 

Mijailović Đorđe mladi skakač motkom našeg Kluba, je jedan od najmlađih debitanata koji je nastupio za seniorsku reprezentaciju ikada.

 S obzirom da je ove sezone već postigao odličnih 480cm, što ga je u njegovoj mlađe juniorskoj kategoriji uvrstilo u TOP 10 mlađih juniora sveta, učinak od 430cm je veoma skroman.

Ne brine mnogo što je zauzeo poslednje mesto na šampionatu Balkana, jer ovo takmičenje i nije bilo po njegovoj meri. Stekao je dobro iskustvo i video da su na istom takmičenju u borbi sa seniorima nastupili i predstavnik Grčke i domačina Turske koji su takođe mlađi juniori. Znači u okviru ovog šampionata imao je i dvojicu svojih vršnjaka. Ovo takmičenje je takođe završio na poslednjem mestu. Grk je skočio 490cm a Turčin 480cm.

Zapisnik sa skoka motkom možete videti u prilogu.

 

Ivana u skoku udalj sa 6,75 treća u Birmingemu

 

Solidan učinak Ivane Španović na Grand Prixu   i Birminghamu (GBR).Ivana je na svom prvom ovosezonskom mitingu u inostranstvu u disciolini skok udsalj ostvarila 6,75m i time zauzeča treće mesto. Od nje su bile bolje, Britanka Džonson Thompsom, novim nacionalnim rekordom 6,93m i Kanađanka Netej sa 6,84m.

„Sjajna publika i pregršt odličnih rezultata. Šteta što Ivana zbog zdravstenog stanja nije bila u stanju da skače svih šest serija, ali sve u svemu bio je ovo jedan izuzetno kvalitetan miting i zadovoljni smo postignutim rezultatom. Iz Birmingema idemo direktno za Švedsku, gde nas 25. februara očekuje novo takmičenje „Igre u Malmeu“ istakao je trener Obradović nakon takmičenja.

 Ovogodišnjim najboljim rezultatom od 6,78m, postignutim u Novom sadu 7.februara 2015.godine, Ivana trenutno zauzima šesto mesto na svetkim dvoranskim listama I četvrto mesto na listama Evrope.  Posle takmiečnja u Scandinaviji 25.februara 2015.godine, sledi devet dana neposrednih priprema za Šampinat Evrope , koji se ove godine održava u Pragu (CHE), od 6-8.marta 2015.godine.

 

 

GENERALNI

SPONZOR

SPONZOR

PRIJATELJI

KLUBA

Prvenstvo Srbije u dvorani za mlađe juniore-ke

Novi Sad, 21.februar 2015.godine

 

 DVE MILICE  ČETIRI ZLATA

 

  Na prvenstvu Srbije za mlađe juniore-ke u Novom sadu 21.februara 2015.godine, najuspešniji takmičari-ke AK Vojvodina sa ukupno 11 medalja, od kojih 6 zlatnih.

Milica Emini i Milica Gardašević po dva zlata. Emini u sprintu preko prepona sa veoma vrednih 8,49 na 60m pr. i 7,89 ma 60m. Gardašević u skoku udalj sa 5,78 i skoku uvis 164cm.

Zlatne medalje su osvojili još Šuša Tamara u bacanju kugle sa 12,98 cm  i Đukić Radoš u skoku motkom ličnim rekordom od 290cm.

Na takmičenju učestvovalo 20 Klubova, 13 je osvajalo odličja. Učestvovalo oko 140 mlađij juniora diljem cele Srbije.

Sportska hronika | 15.02.2015.

Petar Milinkov 400m

Pobeda Milice Emini, dva lična rekorda Milinkov Petra na mitingu u Budimpešti

 

Dok se u Novom Sadu održavalo državno prvenstvo za starije juniore i junirke, sa nestrpljenjem smo očekivali vesti iz Budimpešte.

 Naime, u subotu i nedelju 14/15.februar 2015.godine u Syma  dvorani na stadionu Ferenca Puškaša u Budimpešti održavalo se prvenstvo Mađarske u višebojima i u sklopu takmičenja međunarodni miting za sve uzraste od mlađih juniora-ki do seniora-ki.

 Dvoje takmčara našeg Kluba, nas je predstavljalo na međunarodnoj sceni.

 Milica Emini je u kategoriji mlađih juniorki pobedila u disciplini 60m prepone sa 8,53 sekundi, što je 11 stotinki slabije od njenog ličnog rekorda, koji iznosi 8,42 sekunde (rezultat sa kojim zauzima prvo mesto na dvoranskoj listi Evrope za mlađe juniorke).

 Milinkov Petar, prvo u subotu postavlja novi lični rekord na 400m 51,15 sekundi, a u nedelju po prvi put na disciplini 200m u dvorani, postiže solidan rezultat od 22,92 sekundi, koji od sada slovi kao lični rekord.

 

 

Stariji naučili decu da pobeđuju

Otvoreno prvenstvo Novog Sada u Kids Athletics

Novi Sad, nedelja 15.februar 2015.godine

Treća sezona KIDS ATHLETICSA (Dečije atletike), započela je u Novom Sadu u nedelju 15.februara 2015.godine.

 Okupilo se oko 130-toro dece iz klubova Vojvodine. AK Srem iz Sremske Mitrovice je  učestovao sa dve ekipe (jedna u starijem i jedna u mlađem uzrastu) isto tako i Spartak iz Opova, dok je Maraton Sombor nastupio sa ekipom u starijem uzrastu.

 Pored ekipa iz udaljenijih mesta, učestovali su i devojčice i dečaci Kluba S-Atletik iz Sremskih Karlovaca, kao i klubova iz Novog Sada, AAK Novi Sad i organizatora AK Vojvodina.

 Po ugledu na starije generacije naših sportista i najmlađi su naučili da pobeđuju, tako da su u oba uzrasta najbolje bile naše ekipe. Pored nas, najbolji rad u Vosvodini u projektu IAAFa Kids Athletics, već drugu sezonu u stopu nas prate mladi iz AK Srem-Sremska Mitrovica, koji su osvojili druga mesta u obe konkurencije. Mlađi uzrast iz Opova se  domogao bronzane medalje, kao i kod starijeg uzrasta Sombor.

 

 

Osam titula prvaka Srbije

Na dvoranskom prvenstvu za starije juniore/ke

Novi Sad, subota 14.februar 2015.godine u 11,00 časova

 

Juniori i juniorke našeg Kluba, su očigledno bili „gladni“ medalja sa državnog prvenstva. Naši članovi su osvojili više od polovine titula prvaka Srbije.

 Osam zlatnih medalja je dana krasilo ponosne grudi naših mladih sportista, dok su svi ostali Klubovi Srbije osvojili preostalih šest, koliko se danas podelilo u Hali 1 Novosadskog sajma.  Ukupno su naši sportisti osvojili 15 (petnaest medalja).

 Posebno ističemo našu mlađe juniorsku rekorderku Srbije u bacanju koplja , Atinu Kamasi, koja je danas pobedila u dve discipline, u skoku uvis, ličnim rekordom od 163 cm i dobrim rezultatom u bacanju kugle od 12,19 m.

 Veoma dobar učinak je imao i Đukić Zaviša, pobedom u skoku uvis sa 202cm , kao i drugim mestom na 60m pr. Sa 8,34 sekunde. Trku na 60m prepone izgubio je za 5 hiljaditih delova sekunde.

 Svi prvaci Srbije zaslužuju da im se pomene ime u ovom izveštaju. Gardašević Milica je pobedila u skoku udalj, sa najboljim rezultatom zimske sezone 0d 5,81m. Mijailović Đorđe je pobednik u skoku motkom sa 440cm, kao i Tezrić Jovan u bacanju kugle sa 14,14m. Grujić Jelena sa 9,13 na 60m prepone, pobedjuje svoju sestru Zoranu i konačno Mitov Nađa u skoku motkom sa 220 cm.

 Poseban doživljaj na današnjem takmičenju su nam priuštili bacači kugle, a ponajviše Asmir Kolašinac koji je ostvarenjem od 20,91 m, postavio novi rekord Srbije . Time je oborio svoj rekord koji je do danas iznosio 20,67m. Posebna vrednost ovog rezultata je ta, što ovog trenutka zauzima prvo mesto na tablicama Evrope.

POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U DVORANI

za STARIJE JUNIORE i JUNIORKE

Novi Sad,14.02.2015. /Hala 1 Novosadskog sajma/ subota

Dvoransko prvenstvo Srbije u atletici, Sportska hronika | 08.02.2015.

Pioniri-ke kao seniori-ke najbolji na dvoranskom prvenstvu Srbije

Novi Sad, subota 8.februar 2015.godine u 11,00 časova

 

Pioniri-ke  Kluba su isto kao i seniori-ke najbolji u Srbiji na dvoranskom prvenstvu Novom Sadu u nedelju 8.februara 2015.godine.

 

 Ugledajići se na Ivanu Španović, koja je predhodni dan na seniorskom prvenstvu osvojila dve titule prvakinje Srbije, Darja Bosnić je to ostvarenje ponovila. Darja je pobedila u trci na 60m prepone sa 9,31 sekundi (lični rekord), kao i skoku uvis sa 150cm. Pored Darje, Knežević Marko je pobedio u skoku uvis sa 168 cm. Pored ove tri zlatne medalje, naši pioniri su osvojili jednu srebrnu medalju, koju je zaslužila Rujević Lola u bacanju kugle sa ostvarenjem od 11,16 m. Dve bronzane medalje su osvojili: Krunić Milica u trci na 60m prepone, koja je postigla 9,58 sekundi i Ninkovć Andrej koji je na 60m postigao 7,83 sekunde.

 

 AK „Vojvodina“ je najuspešniji Klub sa šest medalja, isto kao drugoplasirana „Crvena zvezda“, koja ima jednu zlatnu medalju manje. Treći su pioniri-ke Rume koji imaju tri medalje od kojih su dve zlatne.

 

 Ukupno je deset klubova osvojilo medalje (od 23 koliko je imalo takmičare na prvenstvu Srbije). Pored već nabrojanih, to su:  Mladost iz Zemuna, Maraton iz Sombora,  Partizan iz Beograda, Rusin iz Ruskog Krstura, Novi Beograd, Vožd iz Jagodine i Proleter iz Zrenjanina.

 

Dominacija atletičara-ki Kluba na dvoranskom prvenstvu Srbije za seniore/ke

Novi Sad, subota 7.februar 2015.godine u 11,00 časova

 

Članovi našeg Kluba su dominirali na dvoranskom prvenstvu Srbije, održanog u Hali 1 Novosadskog sajma, u subotu 7.februara 2015.godine.

 AK Vojvodina je osvojila ukupno 15 medalja (6 zlatnih, 6 srebrnih i 3 bronzane), daleko iza je ostala Crvena zvezda iz Beograda sa 8 medalja (1 zlatna, 3 srebrne i 4 bronzane). Po zlatnu medalju osvojili su i članovi: Spartaka iz Subotica, Radničkog iz Kragujevca, Sirmiuma iz Sremske Mitrovice, Autocentra iz Bajine Bašte, Parka iz Kragujevca, Voždovca iz Beograda i Vožda iz Jagodine. Medalje su osvajali i ovi klubovi, ali ni jednu najsjaniju: Partizan iz Beograd, Novi Beograd. Mladost iz Zemuna i Kraljevo.

 Najsvetlija zvezda takmičenja je svakako Ivana Španovic sa dve očekivane titule, u sprintu na 60m i u skoku udalj. U trci na 60m postavila je svoje drugo vreme karijere 7,35 sekundi i 6,78 u skoku udalj , rezultat koji je trenutno razvrstava na 4 mesto svetske liste.

 Naš najbolji višebojac, rekorder Srbije u sedmoboju i desetoboju  , Mihail Dudaš, koji je u odsustvu Asmira Kolašinca sa disicpline bacanje kugle, osvojio titulu prvaka države sa 14,24 m. U skoku motkom morao se zadovoljiti srebrnom medaljom, najsjajnije odličje po prvi put u karijeri na seniorskom prvenstvu države osvojio je mlađi juniorski rekorder Srbije Mijailović Đorđe sa rezultatom od 460 cm.

 Pored troje već nabrojanih prvaka države, od članova Vojvodine, prvaci su : Moravčević Tamara u skoku motkom, ličnim rekordom od 325 cm i  Đukić Zaviša na 60m prepone sa 8,62 sekunde.

          Srebrne medalje: Đukić Zaviša u skoku uvis sa 200cm, Dudaš Mihail u skoku motkom 460 cm,  Mitov Nađa takođe u skoku motkom sa 240 cm. Praštalo Sonja u skoku uvis sa 160cm, Gardašević Milica u skoku udalj sa 5,68m i Šuša Tamara u bacanju kugle sa 11,65 m.

         Bronzane: Vještica Sara na 60m sa ličnim rekordom 7,69 sekundi, Stevan Antanasijević u skoku motkom 390 cm i Grujić Jelena na 60m prepone sa 9,08 sekundi.

 

Naš atletičar Dino Dodig, koji studira u Americi, ostvario je odličan rezultat u sedmoboju

 

Dvoransko prvenstvo Srbije za seniore/ke

Novi Sad, subota 7.februar 2015.godine u 11,00 časova

 

Hala 1 Novosadskog sajma narednog vikenda , odnosno  u subotu i nedelju ugostiće najbolje seniore-ke i pionire-ke Srbije na dvoranskom prvenstvu države.

 Prvo će na borilište izaći najbolji seniori-ke Srbije, koji će se boriti za titule prvaka u disciplinama koje dozvoljavaju dvoranski uslovi naše hale (60m pr., 60m, skok uvis, skok udalj, skok motkom, troskok i bacanje kugle).

           Pored sportista iz Srbije, na takmičenju će se pojaviti reprezentativci Bosne i Hercegovine, kao i Crne Gore. Ukupan broj prijavljenih sportista je oko 150, a naših prijatelja iz inostranstva  je 11 učesnika. Takmičenje će imati kvalitet, jer je u listi prijavljenih nekolicina vlasnika svetskih, evropskih i balkanskih medalja  u uzrasnim kategorijama od ml.juniora-ki do seniora-ki.

  U disciplini bacanje kugle za senior, liste učesnika, se nebi postideo ni neki veći komercijalni miting. Možemo se pohvaliti zlatnom i srebrnom medaljom sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope. Na crti će se naći naš Asmir Kolašinac, prvak Evrope 2014.godine i Hamza Alić, srebrni sa istog takmičenja. Konkurenciju će pojačati i Pezer Mesud iz Bosne i Hercegovine, Alićev kolega iz reprezentacije naših suseda, koji je vlasnik medalje sa prvenstva Evrope za juniore. Da se medalje ne podele tako lako, pobrinuće se i Tomaš Đurović reprezentativac Crne Gore.

 Sva pažnja će biti usmerena na trke seniorki 60 metara, u kojima učestvuje i Ivana Španović, članica našeg kluba, koja je protekle nedelje postavila novi rekord Srbije od 7,31 sekunda.

 U skoku uvis, videćemo troboj reprezentativki sve tri zemlje učesnice, Bukvić iz Srbije, Stanivuković iz BIH i Vuković Marije iz MNE (juniorske evropske viceprvakinje i juniorske prvakinje sveta), koja je od ove sezone na dvojnoj regostraciju u AK „Vojvodina“.

 Neki od mlađih naraštaja, kao što su Emini Milica i Mijailović Đorđe će po prvi put u svojim karijerama imati priliku pomrsiti račune  starijim kolegama.

 Selektor nacionalnog tima Srbije, gosp. Slobodan Popović će ovo takmičenje iskoristiti, kao jedan od kriterijuma za izbor sastava reprezentacije za naredni šampionat Balkana, koji će se održati u Istambulu/TUR  21.februara 2015.godine.

 Svojevrsni nastavak takmičenja nas očekuje u nedelju 8.februara 2015.godine, kada na borilišta izlaze st.pioniri i njihove mlađe kolege, jer pravo učešća ima ju rođeni 2000-2004.godine. Na ovom takmičenju se očekuje više od 250 takmičara-ki.

 

POJEDINAČNO PRVENSTVO SRBIJE U DVORANI za PIONIRE i PIONIRKE

Novi Sad,08.02.2015. /Hala 1 Novosadskog sajma/ nedelja

Ivana Spanovic in 2014.

EKSLUZIVNO

Pogledajte u Četvrtak 5.Februara emisiju " Dva dana sa Ivanom Spanović" na kanalima RTS 1 i RTS HD sa početkom u 22.30h!

Dvoje mlađih juniora Kluba na listama u TOP 10 Sveta i Evrope

 

Na Otvorenom prvenstvu Novog Sad, u subotu 31.januara 2015.godine Đorđe Mijailović je pobedio u skoku motkom novim rekordom Srbije za ml.juniore sa 480cm. Svi smo bili svesni da je to veoma vredan rezultat, kojim je potvrdio postizanje norme za učešće na mlađe juniorskom prvenstvu Sveta u gradu Kali, Kolilumbija. Međutim , niko nije ni slutio da je rezultat toliko dobar da se našao na listi najboljih mlađih juniora Sveta, tokom ove nedelje njegovo ostvaren je zavređuje 10 mesto na Svetu.

 Samo što smo prespavali, u Budimpešti u nedelju 1.februara 2015.godine Milica Emini, pobeđuje na 60m prepone sa 8,44 na mitingu MASZa u kategoriji mlađih juniorki. U kvalifikacijama je postigla 8,42 što smo znali da je najbolji rezultat ikada zabeležen u srpskoj atletici toga uzrasta. Tokom ove zime Milica je prvo trčala 8,54, nešto malo kasnije 8,52 i konačno 8,42 u Budimpešti. Za sve nas senzacionalno saznanje, Milica Emini trenutno zauzima prvo mesto na listama Evrope i time nagoveštava ozbiljnu kandidaturu za visok plasman na EYOFu jula meseca 2015.godine u Tbilisiju – Gruzija, što biti skroman Milica je kandidat za medalju, mišljenja smo da ni zlatna nije nedostižna.

 Sve najbolje u narednoj sezoni , deco !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Milica Emini nova nada srpske atletike

Minule godine atletski hroničari u Novom Sadu bili su svedoci niza događaja sa prijatnim sadržajima, koji su rezultatski Novi Sad pozicionirali kao atletski centar Srbije. Najnoviji biser u krunu kraljice sportova utkala je šesnaestogodišnja Novosađanka Milica Emini, velika nada srpske i evropske atletike.

Novi Sad Indoor athletic meeting 2015.

Pljusak rekorda

u Novom Sadu

 

Danas u Novom Sudu u Hali 1 Novosadskog sajma, nije bilo pljuska tople vode iz tuševa svačionica , kao što već dugo i nema. Što je mnogo važnije bilo je odličnih rezultata, odnosno pljuska rekorda. Rekorda dve države, prvo Crne Gore, a zatim i Srbije. Za svaku zemlju po dva, odnosno po jedan muški i po jedan ženski.

 Prvi rekord ostvarila je reprezentativka Crne Gore Kristina Dubak na 60m, koja je pobedila u juniorskoj konkurenciji sa 7,95 sek. Za sada je to juniorski rekord. Drugi rekord, takođe ide u Crnu Goru, postavio ga je Petričević Blagota na 60m uz dostignuće od 6,99 sekundi, što je juniorski rekord naši suseda.

 Naravno da su domačini odgovorili. Ivana Španović, drži do reči, obećala je protekle nedelje rekord na 60m. Danas je u tome i uspela, u prvoj trci, ostvarila je 7,42 sekunde, što je bilo na stotinku do ličnog rekorda, koji je iznosio 7,41 sekunda. Nakon sat vremena trčala se druga trka u kojoj je Ivana „eksplodira“ i postavila novi rekord Srbije , koji sada iznosi 7,31 sekundu. Predhodna rekorderka je Vukosava Đapić, koja je još 1999.godina ostvarila 7,34 sekundi. Interesantno je, da je Vukosavin trener bio Hajdu Jani, inače prvi trener Ivane Španović. Do novog rekorda Srbije, Ivanu je doveo trener Goran Obradović.

 „Šlag na tortu“ postavio je Đorđe Mijailović, koji je samo posle nedelju dana od postavjanja najboljeg rezultata svih vremena u Srbijie za mlađe juniore   u skoku motkom od 4,65m (Rekordi za ovaj uzrast se ne vode u ASS za dvorane), danas podigao rezultat do 4,80m. Ovo je bio najbolji rođendanski poklon treneru, Kamasi Feđi.

 Pored ovih izvanrednih ostvarenja, na današnjem mitingu koji smo nazvali „ Otvoreno prvenstvo Novog Sada“ postavljeno je mnogo najboljih rezultata sezone, kao i ličnih rekorda. Sve rezultate možete videti u odeljku rezultati, na sajtu našeg Kluba.

 

 

STARTNA LISTA

Otvorenog prv.Novog Sada za U20

Subota, 31.01.2015. -11,00  časova

S  A  T  N  I  C  A

Otvorenog prv.Novog Sada za U20

Subota, 31.01.2015. -11,00  časova

Novi Sad, četvrtak 29.januar 2015.godine

AK "Vojvodina" na čelu sa Stevanom Zorićem, sportskim direktorom je doneo odluku:

Da se nakon otkazivanja DRŽAVNIH PRVENSTAVA u svim kategorijama, naš KLUB prihvati organizacije OTVORENIH PRVENSTAVA NOVOG SADA za sve uzrasne kategorije u istim terminima u kojima su trebala biti održana državna prvenstva.

 

Prvo takmičenje, će biti održano već u subotu 31.januara 2015.godine po istom programu , satnici i startnoj listi predviđenog DRŽAVNOG PRVENSTVA za Starije juniore-ke. Početak takmičenja je u 11,00 časova.

 

Za naredne termine bićete naknadno obavešteni raspisima, informacijama na facebooku i sajtu www.akvojvodina.rs

Molimo Vas , da sutra u petak 30.januara 2015.godine do 12,00 časova, odkažete, potvrdite ili dopunite Vaše prijate.

 

U ime AK “Vojvodina”, Kamasi Ferenc

 

Mijailović Đorđe ispunio normu za svetsko mlađe juniorsko prvenstvo

           Na poslednjem od serija mitinga koji su održani u Novom sadu u Hala 1 Novosadskog sajma, u subotu 24.januara postignuto je nekoliko izvrsnih rezultata, a kako kažu posetioci i novinari, na odlično organizovanom takmičenju AK „Vojvodina“.

 Figuratino rečeno na ovom takmičenju su započeta dva značajna putovanja za srpsku atletiku, naravno i za naš Klib.

 Pre svega bismo istakli odličnu seriju Asmira Kolašinca, u disciplini bacanje kugle, u kojoj za manje od dva meseca u Pragu brani titulu seniorskog dvoranskog prvaka Evrope.  Za početak sezone ostvario je veoma dobar rezultat od 20,38m, u seriji od šest hitaca, od kojih ni jedan nije bio kraći od 20 metara. Takmičenje je započeo sa 20,13m, zatim u drugoj seriji 20,35m, u trećoj je postavio i najbolji rezultat dana od 20,38m, takmičenje je nastavio prestupom i konačno u dve poslednje serije 20,24 i 20,08m. Asmir posle našeg takmičenja kreće na jednu malu turnelu od nedelju dana, gde će se u Nemačkoj na tri takmičenja ogledati i odmeriti snage sa konkurentima sa narednog prvenstva Evrope.

 Najveću radost nam je priredio mlađi junior našeg Kluba, Đorđe Mijailović, koji je na predhodnim takmičenje 18.januara 2015.godine nagovestio reultatom i ličnim rekordom u skoku motkom od 440cm, da od njega možemo očekivati dobru sezonu. Nismo dugo čekali da se u to i uverimo. Na takmičenju 24.januara 2015.godine, Đole, kako ga drugari zovu,  granice svojih dosadašnjih dostignuća  pomerio do 465cm, što je istovremeno i norma za učešće na prvenstvu Sveta za mlađe juniore u julu 2015.-te (od16-19), na južnoameričkom kontinentu, državi Kolumbija i gradu Kaliju.

 U seriji odličnih skokova, Đole je prvo postavio lični rekord od 445cm, zatim državni rekord za mlađe juniore 455cm (koji je predhodno držao takođe naš atletičar Igor Šarčević sa 450cm), konačno ostvario je i normu za svoje prvo veliko takmičenje, SVETSKO PRVENSTVO ZA MLAĐE JUNIORE, koja iznosi 465cm. Nastavljajući takmičenje pokazao je da u bliskoj budućnosti i veće visine, od postignute na našem takmičenju, neće biti nedostupne.

 Mijailović će biti, opet figurativno rečeno, svojevrsna izvidnica našim asovima, koji naredne godine putuju na Ollimpijadu u Rio de Janerio. U  devedestčetvorogodišnjoj istoriji Kluba od je tek drugi   naš sportista koji će se takmičiti na južnoameričkom tlu.  Pre njega se na ovom kontinentu takmičila Jotanović Jelena na 100m pr. U Santjago de Ćileu već davne 1999.godine na svetskom prvenstvu za starije juniorke, kasnije je u seniorskoj konkurenciji bila i državna rekorderka sa 13,21 sekundi. Za Đoletom, već naredne olimpijske godine kreću Ivana Španović i Mihail Dudaš, a možda još neko iz našeg Kluba.

 Što se našeg Kluba tiče, subota 24.januar 2015.godine je bio izvrstan dan za skakače motkom. Toga dana na američkom kontinentu, smo ovoga puta u Severnoj Americi u državi Ohajo, Miloš Savić pobeđuje u skoku motkom na jednom takmičenju studenata, novim ličnim rekordom 0d 495 cm.

 

 

Beta/AP (Matt Dunham)

Najbrži učesnici mitinga bili su Petar Milinkov i drugoplasinari Miloš Poletanović, identičnim rezultatom na 60 metara 7,27 sekundi, dok je u konkurenciji atletičarki sa 8,04 sekundi pobedila Zorana barjaktarović, ispred Ljubice Simović.

Preseku boljih rezultata dodajmo i pobednički skok u dalj Milice Gardašević 5,69 metara.

 

 Licensed to The University of Findlay  HY-TEK's Meet Manager 1/24/2015 04:11 PM

         Findlay Indoor Track & Field Classic - 1/23/2015 to 1/24/2015

                     Malcolm Athletic Center - Findlay, OH

                                    Results

 Men Pole Vault

==========================================================================

  Fieldhouse: F 5.41m  1/29/2005   Chris Smith, Unattached

        Meet: M 5.30m  1/28/2006   Jeff Faibank, Unattached

NCAA II Auto: A 5.11m

NCAA II Prov: P 4.66m

    Name                    Year School                  Finals

==========================================================================

  1 Savic, Milos                 Windsor                  4.95mP  16-02.75

  2 Waugh, Chris              Windsor                  4.60m   15-01.00

  3 Daniel, John                JR Trine                   J4.60m   15-01.00

  4 Spindler, Derek          JR Findlay                4.30m   14-01.25

  5 Primeau, Devan         FR Windsor             4.15m   13-07.25

  6 Butler, Collin              FR Trine                   3.55m   11-07.75

  7 Harker, Chase            SO Trine                  3.25m   10-08.00

 -- Sanger, James             FR Cornerstone            NH

 -- Morris, Brock               FR Bluffton                    NH

 -- Mohr, Colin                  FR Trine                         NH

 -- Danko, Nate                JR Oberlin                      NH

Reportaža RTV sa Atinom Kamasi

Kolašinac bacio 20,38 metara

Prvenstvo Vojvodine u višebojima

Subota, 17.01.2015.

STARTNA LISTA

Mitinga kluba za škole atletike-10,00 časova

Nedelja, 18.01.2015.

STARTNA LISTA

Prvenstva Vojvodine u višebojima-10,00 časova

Subota, 17.01.2015.

S  A  T  N  I  C  A

Prv.Vojvodine u Višebojima

Subota, 17.01.2015. -10,00  časova

Miting AK „Vojvodina“ za U14, U16, U18, U20 i seniore/ke

Subota 12,00 časova-Nedelja 10,00 časova,  24.jan2015. godine -Novi Sad-Hala 1 Novosadskog sajma

Miloš Savić u skoku motkom na liderskoj poziciji u Srbiji

U nedelju 11.januara 2015.godine  na takmičenju Can Am Classic u Windsoru/Canada član našeg Kluba, Miloš Savić postavio lični rekord u skoku motkom sa 483 cm. Odličan početak sezone, člana našeg kluba.

Miloš je leta 2013.godine boravio u Srbiji i izrazio želju da postane član AK „Vojvodina“. Po registracionom pravilniku AS Srbije, nije bilo nikakvih smetnji. Kao stanovnik Canade, nije bio član nijednog domicilnog Kluba, već se bavio atletikom u okviru školske sekcije. Pored državljanstva Canade, posedovao je i državljanstvo Srbije. Registrovan je maja 2013.godine, tokom tog leta je boravio kod svoje rodbine u okolini Novog Sada, dolazio na treninge i takmičio se. Te sezone je pobedio i na KUPu Srbije za seniore, preskočivši 420cm. Nažalost, povredio se i naredne zime, kao i sezone na otvorenom 2014.godine nije izlazio na takmičenja.  Ponovni nastavak sportske karijere je ohrabrujući, želja mu je da uskoro nadmaši visinu od 500cm, što će izvesno i ostvariti. Ovoga leta će ponovo posetiti Srbiji, provesti sa nama neko vreme i takmičiti se sa ambicijom da ostvari i nastup u reprezentaciji Srbije.

 

Rezultate u skoku motkom, na takmičenju Can Am Classic u Windsoru/Canada, možete pogledati u odeljku rezultati.

PRVENSTVO VOJVODINE U VIŠEBOJIMA

Miting AK „Vojvodina“ za sve uzraste

Subota 10,00 ćasova-Nedelja 10,00 časova,  17&18.jan2015. godine  -Novi Sad-Hala 1 Novosadskog sajma

Otvoreni miting Kluba

ZA PIONIRSKE ŠKOLE

Subota, 10.januar 2015.godine u 10,00 časova

Najbolji u Klubu 2014.godine

Kako već tradicija nalaže krajem svake godine se podsećamo dostignuća naših sportista tokom protekle sezone, svode se rezultati i nagrađuju najbolji. U subotu u okviru Internacionalnog mitinga Kluba, u hali 1 Novosadskog sajma upriličili smo svečano dodeljivanje priznanja.

Na samom početku svečanosti naš direktor Kluba Stevan Zorić je iz ruku generalnog sekretara ASS Slobodana Brankovića primio pehar namenjen najboljem atletskom Klubu u Srbiji 2014.godine. Ovo priznanje nam se dodeljuje treći put uzastopno, slobodno možemo reći da već toliko godina domoniramo srpskom atletikom. Koliki je značaj tog dostignuća, govori već sama činjenica da je se RTV direktno uključila sa naše svečanosti u svoj popodnevni Dnevnik u trajanju od dva minuta. Prezentacija događaja poverena je, po našem skromnom mišljenju, jednom od najboljih sportskih novinara sa ovih prostora gosp. Lazi Bakmazu. Naravno da je on to maestralno uradio, u što se možete uveriti pregledom snimka koji se nalazi u rubrici galerija na našem sajtu.

Nikakve dileme nije bilo, najbolja sportiskinja Kluba za proteklu sezonu je već planetarno poznata i priznata  Ivana Španović. U kategoriji seniora ovo zvanje je pripalo bacaču kladiva Milošu Čoviću. Specijalno priznanje za permanetnu promociju našeg sporta i Kluba u nizu od više godina (pa čak i u ovoj godini, kada zbog povrede nije takmičio) primio je Mihail Dudaš.

Kompletne listu dobitnika, možete videti u odeljku statistika, dok se fotografije sa događaja mogu videti u odeljku galerija.

Miting Kluba u višebojima

U okviru Internacionalnog novogodišnjeg mitinga, subota i nedelja 27/28.decembar 2014.godine, održan je i miting višebojaca u kategoriji starijih, mlađih juniora,starijih i mlađih pionira. Takmičenje je održano muškoj i ženskoj konkurenciji.

Postignuto je nekoliko izvanrednih rezultata, kako u zbiru bodova, tako i u pojedinim disciplinama višeboja.

Posebno bi istakli dostignuće Grnović Aleksandra člana AK Novi Beograd, koji je ostvario 5385 bodova. Rekorder Srbije je  Dudaš Mihail sa 5555 bodova.  Izvanredan rezultat je postigao i naš atletičar mlađi junior Đukić Zaviša, koji se ovoga puta takmičio sa starijima od sebe i postigao odličnih 5050 bodova. Kod mlađij juniora najbolji je bio Mijailović Đorđe član našeg kluba.

Od pionira ističemo člana AK Srem iz Sremske Mitrovice Mitrović Miloša, koji je u petoboju za starije pionire ostvario rezultat od 4434 boda.

Kamasi Atina, koja je isto kao i Đukić Zaviša takmičila u starijoj kategoriji, ostvarila je dobar rezultat, ali posebno se ističe njen rezultat u bacanju kugle od 12,73 metara.

Iako pionirka Emini se takmičila sa mlađim juniorkama i pobedila, ali nas je posebno obradovala odličnim rezultatom na 60m prepone 8,54 (prvi put je trčala dimenzije za ml.juniorke). Nagovestila je da će bez problema konkurisati za reprezentaciju Srbije na ovogodišnjem EYOFu (Olimpijski festival mladih Evrope). Po našem mišljenju ne samo konkurisati, očekujemo od nje odličnu trku u finali takmičenja, a možda i medalju.

Kod pionirki trijumfovala je Nikoletić Milica, nova nada srpske atletike iz „ergele“ Marka Milinkova. Kompletne rezultate mozete videti u odeljuku rezultati na našem sajtu.

Mihail Dudaš ponovo

na stazi

Lepa vest za ljubitelje atletike. Mihail Dudaš ponovo na stazi. Posle šest meseci ne učestvovanja na takmičenju zbog problema koje  je uzrokovalo loše stanje ahilove tetive. Dudaš se podvrgao operaciji u Finskoj, pre četiri meseca. Posle strpljive rehabilitacije, pristupio je treningu pre mesec dana, koji je sproveo u USA na univerzitetu Berkeley kod svog dobrog drugara iz reprezentacije Srbije, preponaša Milan Ristića. Tek pre nekoliko dana je stigao sa puta. Iskoristio prvo takmičenje u skoku motkom, na dvoranskom prvenstvu Vojvodine i uspeo da pobedi sa za sada skromnih, ali obećavajućih 430 cm. Takmičio se u društvu svojih mlađih kolega višebojaca iz Kluba.

Rezultati u disciplini skok motkom:

1. 430 Dudaš Mihail    89    VNS

2. 410 Mijailović Đorđe   98  VNS

3. 400 Antanasijević Stevan 94 VNS

4. 400 Đukić Zaviša  97 VNS

5. 320 Hašović Aleksandar 92 VNS

 

Kompletne rezultate sa takmičenja možete videti u odeljku rezultati.

OTVORENO PRVENSTVO AP VOJVODINE ZA MLAĐE I STARIJE JUNIORE-KE I SENIORE-KE

 

OTVORENO PRVENSTVO AP VOJVODINE ZA MLAĐE I STARIJE PIONIRE-KE

1.              7,89    Cvetković Mirko 01      OMP

2.              8,46    Bugarov Željko  02      CZB

3.              8,73    Milić Milan     03      VNS

4.              9,02    Ilić Darko      02      VAK

 

Ivana Španović najbolja sportiskinja Srbije

Udruženje novinara Srbije izabrali Ivanu Španović za najbolju sportiskinju Srbije u 2014.godini. Ovim izborom je stala uz rame Novaka Đokovića, koji je u istom izboru imenovan za najboljeg sportistu Srbije u tekućoj godini.

Na izboru za sportistu Vojvodine u organizaciji dnevnog lista „Dnevnik“ Ivana Španović je druga, za najboljeg sportistu je izabran rvač Davor Štefanek, svetski prvak u 2014.godini.

Po izboru SANS-a (Sportske asocijacije Novog Sada), najbolja sportiskinja je takođe Ivana Španović, dok je za najboljeg trenera u Novom Sadu izabran trener Goran Obradović.

 

INTERNACIONALNI MITING ZA SVE KATEGORIJE

Subota 10,00 ćasova-Nedelja 11,00 časova,  27&28.dec2014. godine  -Novi Sad-Hala 1 Novosadskog sajma

AK „Vojvodina”  u 2014.godini

Kako je to već dugogodišnji običaj, da se na kraju godine svode rezultati rada u svakoj organizaciji, tako to činimo i mi u našem klubu.

AK “Vojvodina” je po kriterijumima o USPEŠNOSTI Atletskog saveza Srbije u 2014.godini najbolji Klub Srbije. Naime od 2010.godine utvrđeni su kriterijumi na osnovu kojih se klubovi Srbije na kraju godine rangiraju po uspesima. Naš Klub je 2010.godine bio treći, 2011.godine drugi, a 2012. i   2013.godine,kao  i 2014.godine AK “VOJVODINA” je najbolji atletski klub  u Srbiji.

Konačna lista uspešnosti Klubova Srbije u 2014.godinu:

1. AK “Vojvodina”-Novi Sad     78.363,4 bodova

2. AK “Crvena zvezda”-Beograd    54.753,5 bodova

3. AK “Partizan”-Beograd   39.763,0 bodova

Napomena: Zvaničnu listu ASS se može videti  u prilogu

Iako  u 2014.godini nismo učestvovali na ekipnim takmičenjima u svim uzrasnim kategorijama  (strateško opredejenje Kluba je  posvećenost rezultatima naših najboljih pojedinaca na međunarodnim takmičenjima). I pored toga u 2014.godini sa seniorima smo osvojili KUP Srbije. Uobičajeno je da smo veoma uspešni u st.juniorskom, ml.juniorskom, a posebno u pionirskom uzrastu.

Na ekipnim  prvenstvima Srbije, prva mesta su osvojile starije juniorke, mlađe juniorke, mlađi junior i starije pionirke.  Stariji juniori su drugi, dok su stariji pioniri treći. U svim ekipnim takmičenjima naše ekipe su osvajale jedno od prva tri mesta.

Drugi vid ekipnih takmičenja u atletici je KUP Srbije, gde se u plasman ekipa računaju pojedinačni učinci svakog takmičara.  . U pojedinačnoj konkurenciji u svim uzrastima osvojeno je 28 tilula pobednika KUP-a. Ukupno je osvojeno 79 medalje na KUPu Srbije.

Po uzrasnim kategorijama ostvareni su sledeći plasmani ekipno:

I mesta: Seniori, St.juniori, Starije juniorke, Starije pionirke

II mesto: Mlađe juniorke, Stariji pioniri

 

AK „Vojvodina“ dobila nagradu „Kapena Miša Anastasijević“

Već četirinaest godina Media Invent d.o.o u saradnji sa Beogradskim i Novosadskim Univerzitetom dodeljuje prestižno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“  privrednicima i društvenim organizacijama za izvanredne uspehe u svojim delatnostima.

Pokrovitelji projekta „Put ka vrhu“ su regionalne privredne komore Srbije.

U ovoj godini za dugogodišnji niz uspeha i vrhunskih rezultata naš Klub je nagrađen ovim prestižnim priznanjem na području Južno-Bačkog okruga.

Promocija i dodeljivanje nagrade je upriličeno u sedištu Matice srpske u Novom Sadu, u četvrtak 11.decembra 2014.godine.

U ime članova Kluba, priznanje su primili Kamasi Atina i Đukić Srđan, naši najbolji juniori, oboje osvajači srebrnih medalja na juniorskoj Balkanijadi 6.jula 2014.godine u Seresu (GRE).

Prvo takmičenje Kluba dvoranske sezone 2013-2014.godina

U subotu 13.decembra 2014.godine održano je prvo takmičenje u dvorani u zimskoj sezoni 2014-2015.godine. Tačnije održana su dva takmičenja. Prvo su u 10,00 časova startovala deca rođena 2003.godine i mlađi na Otvorenom prvenstvu Kluba za pionirske škole. Drugo takmičenje je organizovano za mlađe pionire-ke do seniora-ki, ovo takmičenje je počelo u 12,30 časova. Drugo takmičenje je održano pod nazivom: MITING OTVARANJA SEZONE AK „VOJVODINA“.

Oba takmičenja možemo oceniti kao vrlo uspešna, jer je učestvovalo oko 350 takmičara-ke iz našeg Kluba i naših gostiju iz: Rume, Šapca, Sremske Mitrovice, Subotice, Beograda, Mladenovca, Vrdnika, Bajine Bašte, Pančeva i po prvi put na zvaničnom takmičenju i deca novoformiranog atletskog kluba S-Atletik iz Sremskih Karlovaca.

Takmičenje je poslužilo kao izvanredan uvod u naredna takmičenja koja se održavaju u našoj hali. Prvo sledi već naredne subote, 20.decembra 2014.godine, Otvoreno prvenstvo Vojvodine za sve uzrasne kategorije (Pogledajte raspis na sajtu ASV). Pred Novu godinu (subota 27.decembar i nedelja 28.decembar 2014.godine) naš Klub već tradicionalno održava takmičenje pod nazivom Novogodišnji miting. Za ovo takmičenje raspis ćemo postaviti na sajt našeg Kluba u nekoliko narednih dana. Naravno da će biti zastupljeni svi uzrasti i sve discipline, koje je moguće održavati u dvorani, uključujući i višeboje.

Rezultate sa takmičenja 13.decembra 2014.godine možete pogledati ovde.

Plasirani u FINALE KUPa Srbije/St.juniori-ke

FINALE KUPa Srbije U20

Kragujevac ,13-14.septembar 2014.godine

 

Petak 29.avgust 2014.godine -15,00 stadion “Karađorđe”

Rezultati na 14.Openu Novog Sada za pionire/ke

EKIPNO Srbije za st.pionire/ke

Novi Sad , 06.oktobar 2013.godine

ATLETSKI KLUB VOJVODINA TRACK & FIELD CLUB

21000 NOVI SAD, DIMITRIJA TUCOVIĆA 3, TEL.: 021/525 686

akvojvodina@yahoo.com